DVS logo Omtrek vrijgemaakt

Weer medailles DVS op dag 2 GK Lange Baan in Sportfondsenbad Nijmegen.

Vandaag nam Stefanie voor de verandering plaats op de tribune (gelijk heeft ze!), en liet het coachende roer over aan Sil en Thijs. Helaas voor hun ploeg was de hitte er niet minder op geworden, en was het een lange zit in een zwembad dat meer het idee van een broeikas gaf. Gelukkig hebben de presentaties er niet onder geleden!

 

De tweede dag begon goed. Als eerste stond de 100 vrij voor de jongens Dries, Sven en Ronis op het programma. Alle drie wisten ze hierop een flink PR neer te zetten, en Dries eindigde zelfs onder zijn tijd op de 100 vrij korte baan! Voor de dames Coco en Iris stond vervolgens de 200 wissel op het programma. Een zwaar en tegelijkertijd spectaculair nummer voor iedere zwemmer. De dames behaalden beiden een mooi PR op deze afstand.

Ronis zijn 200 vlinder volgde hier na. Vastberaden een andere race-strategie toe te passen dan de vorige keer dook Ronis 5 seconden onder zijn persoonlijk record, recentelijk nog gezet in het nieuwe bad in Amersfoort. Deze enorme verbetering leverde hem de derde plaats, en dus een bronzen medaille op (we zullen het feit dat er maar drie inschrijvingen waren even achterwege laten). Na een vrij lange pauze voor De Vrije Slag mocht Dries weer in actie komen op de 100 school. Twee programma’s later was het ook eindelijk de beurt aan Tu om het water in te duiken. Een enorm spannende race met heftige concurrentie maakte het Tu niet makkelijk, maar hij wist desondanks een mooie derde plaats binnen te slepen. Twee afstanden gezwommen op dit GK, twee medailles; een prima prestatie! Na deze 100 meters volgden de 50 meters, waarbij vrijwel iedereen wel iets op het programma had staan. De dames mochten zich bewijzen in de schoolslag, voor de heren zat het sprintgeweld in de vrije slag. Dit was ook meteen de eerste en laatste afstand van de dag voor Mathijs Kooij, die tot nu toe een zéér succesvol eerste GK meemaakt.

De tweede dag laat wederom zien dat de trainingen van afgelopen seizoen hun vruchten aan het afwerpen zijn. Alle races, behalve één, eindigde in een persoonlijk record. Daarnaast zijn er ook weer medailles behaald door Tu en Ronis. Voor de paralympische zwemmers is er een speciaal klassement die de beste prestatie van het weekend bijhoudt. Hierin scoorde Iris de zilveren plak.

Al met al dus weer een succesvolle dag. Voor de zwemmers is het een kwestie van een week rustig trainen om weer vol opgeladen te zijn voor het tweede weekend. Wordt vervolgd!

Facebook

Adverteerders: