DVS logo Omtrek vrijgemaakt

Vandaag, zaterdag 26 mei, startten de Gelderse Kampioenschappen in het 50 meter bad in Nijmegen. Voor velen het hoogtepunt op de wedstrijdkalender. Gedurende dit en het volgende weekeinde strijden de geplaatste zwemmers op één of meer nummers om het eremetaal. Het aantal zwemmers dat zich weet te plaatsen neemt ieder jaar een beetje toe en ook dit jaar is daarop geen uitzondering.

De Vrije Slag op Gelderse Kampioenschappen mei 2018

Op de eerste dag van het GK was het zo mogelijk nog warmer dan normaal in het zwembad. Ondanks afgeplakte ramen liep de temperatuur in het bad tot zweterige hoogten op. Eindelijk aan de beurt zijn om te zwemmen is dan een zeer welkome afwisseling. Vooral voor Mathijs was het een zware dag. Hij had zich geplaatst voor de 50m vlinderslag. De 50 meter nummers waren pas aan het einde van de dag, na de tweede pauze.

Dries was als eerste aan de beurt voor de 200 meter vrije slag. Ruim twee seconden minder dan ooit had hij ervoor nodig. Goed voor een vijfde plek. Op zijn latere 200m school wist hij zijn PR niet te verbeteren, maar zijn tijd van 3:05.00 was goed voor een bronzen medaille.

Tu mag op deze GK drie keer uitkomen op zijn favoriete slag, de schoolslag. Vandaag stond de 200 meter op het programma. Zijn 2:56.52 bleek goed voor een derde plaats en een bronzen medaille.

Ook de andere zwemmers deden het prima. Hoewel Hanna als laatste was toegelaten op de 100 meter vlinderslag, wist ze een achtste plaats te behalen. Coco werd vijfde op de 400 meter vrije slag en ook Ronis en Sven verbeterden hun PR's.

De officiële uitslagen volgen na de laatste dag.

Facebook

Adverteerders: