Afspraken

Om de trainingen op een goede en leuke manier te laten verlopen, zijn er een aantal regels nodig. Dat klinkt vervelend, maar het valt best mee: als iedereen zich aan de regels houdt, worden de trainingen voor iedereen plezieriger. Daarom volgen hieronder de regels waar iedereen zich tijdens de training aan houdt:

  1. Iedereen wordt geacht op tijd op de training te verschijnen en te helpen bij het opbouwen van het bad. Het is de verantwoording van alle zwemmers dat op tijd de lijnen in het water liggen en de vlaggetjes opgehangen zijn (en niet van de trainers). Om uiterlijk 18:05 uur (of 17:05 uur) ligt iedereen in het water.
  2. Voordat je gaat trainen ga je naar het toilet. Zo voorkom je dat je onder de training uit het water moet. Moet je onverhoopt tóch tijdens de training naar het toilet, dan ga je altijd aan het einde van een programmaonderdeel. Je stapt niet zomaar uit het bad, maar je vraagt dit eerst aan je trainer.
  3. Voordat het trainingsprogramma start werkt iedereen een warming-up af. Dit houdt in dat je goed inzwaait en opwarmt voor de training die je gaat volgen. Voor hulp kun je natuurlijk altijd bij je trainer terecht.
  4. Iedere zwemmer zwemt het programma dat de trainer opdraagt, zonder tijdens de training hierover in discussie te gaan. Bewaar je vragen en opmerkingen tot na de training en bespreek ze na de training met je trainer.
  5. Kom je niet trainen (om welke reden dan ook), neem dan contact op met je trainer.
  6. Zwem je mee met de selectie voor de competitie dan train je minimaal 3 keer per week.
(c) 2022 Zwemvereniging De Vrije Slag - Ede