Afspraken

Inschrijving, opstelling en afmelden

Voordat een wedstrijd begint, is er door de vereniging al veel werk verricht. Bij de meeste wedstrijden verzorgen de zwemcommissie en de trainers de inschrijving en de opstelling. De zwemcommissie ontvangt van de organiserende vereniging een uitnodiging met de programmanummers die gezwommen gaan worden. De trainers vullen in welke zwemmers welke programmanummers gaan zwemmen: zij maken dus de opstelling voor de wedstrijd. De opstelling wordt gepubliceerd op de website en een korte aankondiging van de wedstrijd verschijnt in de digitale nieuwsbrief. Het is dus handig om de website goed in de gaten te houden en regelmatig de opstellingen te bekijken. Het is raadzaam om de data van de wedstrijden al in je agenda te noteren.

Het kan natuurlijk gebeuren dat je door ziekte of andere verplichtingen niet in staat bent om deel te nemen aan een wedstrijd waarvoor je opgesteld bent. Bij iedere opstelling staat vermeld bij wie je je kunt afmelden. Zorg er altijd voor dat je ruim voor de uiterlijke afmeldingsdatum afgemeld bent!

Indien je je niet op tijd afmeldt, moet De Vrije Slag een boete van € 5,00 betalen. Deze boete wordt doorgerekend aan de betreffende zwemmer: de boete wordt per incasso automatisch afgeschreven door de penningmeester. Zorg er dus voor dat je altijd op tijd afmeldt! Of beter nog: zorg ervoor dat je altijd komt zwemmen! Deelname aan de wedstrijden van de Landelijke D1-competitie zijn verplicht. Afmelden voor deze wedstrijden kan alleen in uiterste nood en in goed overleg met je trainer.

Gang van zaken tijdens de wedstrijden

Net als tijdens de trainingen gelden er tijdens de wedstrijden een aantal regels. De regels maken het verloop van de wedstrijd voor iedereen prettiger, dus houd je altijd aan de volgende regels:

  1. Alle deelnemers dragen tijdens de wedstrijden slippers en clubkleding (zie Uitrusting), ook tijdens prijsuitreikingen.
  2. Tijdens de wedstrijden moedig je je ploeggenoten aan. Dit werkt prestatieverhogend. Laat je stem horen, maar zwijg als de officials met de startprocedure bezig zijn!
  3. Laat na wedstrijden geen rommel achter zoals snoep(papiertjes), lege blikjes of lege plastic flesjes. We zijn te gast in ieder zwembad, ook in De Peppel in Ede. Het is per slot van rekening je eigen afval en dat ruim je zelf op.
  4. Vergeet niet je persoonlijke bezittingen mee terug te nemen na een wedstrijd. Ben je toch iets vergeten mee te nemen, neem dan meteen contact op met de ploegleiding of de trainer: zij kunnen ervoor zorgen dat je spullen toch bij je terecht komen, als deze worden gevonden!

 

(c) 2022 Zwemvereniging De Vrije Slag - Ede